Ofte Stillede Spørgsmål
Hvor lang leveringstid er der? Hvor sendes varen fra?
Levering med UPS Standard (gratis ved ordrer over kr. 1.800) tager 3-4 arbejdsdage til det meste af Danmark. For kortere leveringstid kan du vælge UPS Express ved kassen. De fleste ordrer modtaget inden kl. 09:00 mandag-fredag afsendes samme dag. Du modtager en forsendelsesbekræftelse med trackingnummer når vi afsender din ordre. Din ordre bliver meget forsvarligt pakket for at sikre at den ankommer i perfekt stand.
Spanskskinke.dk’s varer sendes fra vores varelager i nærheden af Barcelona. Forsendelse fra Spanien giver os muligheden for at sælge den bedste Jamon til spanske priser.
Hvordan opbevarer jeg en Jamon?
En Jamon kan let holde i tre måneder, hvis der ikke er skåret af den. Vi sender vores Jamon vakuumpakket i en beskyttende kasse og den kan opbevares på denne måde i knap to uger ude af direkte sollys.
For at opbevaring i længere tid er det bedst at sætte den op i et jamonstativ eller at hænge den op et tørt og køligt sted. Altid ude af direkte sollys. Når der først er blevet skåret af den, er det bedst at opbevare den på et stativ.
Hvor lang tid varer en Jamon?
En Jamon, der ikke er skåret i, kan holde i 3 måneder. Opbevarig foregår dog bedst på et Jamonstativ eller ved at hænge den op et tørt og køligt sted. Efter at der er skåret af den er holdbarheden ca. 1 måned. Det er bedst at skære skiver fra den regelmæssigt for at forhindre at snitfladen udtørres.
Et godt trick er at anvende det første store stykke skind, der skæres fra, til at dække snitfladen mellem brug.
Skal Jamon nedkøles?
Hele Jamones behøver ikke køling. Udbenede Jamones og skivede Jamon bør opbevares på køl efter åbning.
Hvordan vælger jeg en Jamon?
Se vores guide Alt om Jamon!
Er Jamon svært at skære?
At skære af en hel Jamon kræver lidt øvelse, men det er sjovt at træne. Du har brug for et Jamonstativ og en lang fleksibel Jamon- eller filetkniv.
Anvend først en skarp savtakket kniv til at skære gennem det yderste hårde skind. Hvis du bruger den gratis kniv, der er inkluderet med vores Jamonstativ, skal den holdes skarp med regelmæssig skærpning. Målet er at skære skiver så tynde, at de er gennemsigtige. Vær ikke bange for lidt hvidt fedt på skiverne – det bidrager til smagen. Kassér gult fedt.
Det kan anbefales at se et par Youtube-videoer om det.
Udbenet Jamon kan skæres i hånden med en skarp kniv, men det gøres bedst med en pålægsmaskine.
Hvor meget Jamon behøver jeg?
De fleste bagben-Jamones vejer mellem 7 og 8 kg. Omkring halvdelen af vægten udgøres velsmagende Jamon ved omhyggelig udskæring. Resten er skind, fedt og ben.
Hvis du serverer skinke som tapas eller som forret, er en mængde på 50g pr. person en god tommelfingerregel (selvom folk spiser meget mere, hvis de overlades til deres egne ønsker, en god Jamón er meget vanedannende). For en hovedret er 100g pr. person mere passende.
En forbens-Jamon (eller paleta på spansk) vejer normalt mellem 4 og 5 kg og indeholder end lidt større andel fedt end en Jamon. Den vil give omkring 40% velsmagende skinke af totalvægten.
Hvordan returnerer jeg min Jamon?
Hvis din ordre ikke lever op til dine forventninger, kan du kontakte os inden for 14 dage fra leveringstidspunktet. E-mail os på info@spanskskinke.dk eller ring til os på +45 36 96 55 19.
Hvis du bestiller og ombestemmer dig før forsendelsen er startet, refunderer vi med glæde dit ordrebeløb minus de 3 %, som vores kreditkortbehandler opkræver.
Sender I Jamon til USA?
Hvis du vil sende Jamon Iberico til USA, bedes du at bruge vores amerikanske site, https://hamlovers.com.
Om firmaet SpanskSkinke.dk
SpanskSkinke.dk ejes og styres af Ibericsa SL, P.I. Catex Moli, 08640 Olesa de Montserrat, Spanien.