Ofte Stillede Spørgsmål

Hvor lang tid tager min ordre at ankomme? Hvor sender du fra?

Levering via UPS Standard (gratis ved ordrer over kr. 1.800) tager 3-4 arbejdsdage til det meste af Danmark. For hurtigere service skal du vælge UPS Express ved kassen. De fleste ordrer modtaget inden kl. 09.00 Mandag-fredag afsendes samme dag. Du modtager en forsendelsesbekræftelse med tracking det øjeblik, vi sender din ordre. Din ordre er sikkert pakket for at forsikre, at den ankommer frisk og i perfekt stand.

Vi sender fra vores knudepunkt uden for Barcelona. Hvad, Spanien? Tag det roligt – vi har gjort dette i næsten et årti. UPS-forsendelse trackes, hurtigt og pålidelig. Forsendelse fra Spanien giver os muligheden for at sælge den bedste Jamon til spanske priser.

Hvordan opbevarer jeg en Jamon?

Før du skærer den, holder din Jamon let i tre måneder. Hvis du opbevarer den i en uge eller to, kan du lade den være i sin kasse ude af directe sollys (inde i kassen kommer din Jamon vakuumpakket.) For at opbevare den i længere tid er det bedre at sætte den på en jamonstativ eller at hænge den op. I begge tilfælde er det bedst at holde den ude af direkte sollys. Når du først har skåret den, er det bedst at opbevare den på sit stativ.

Hvor lang tid varer en Jamon?

Du kan opbevare din Jamon uden at skære den i 3 måneder, men det er bedst at opbevare den på en Jamonstativ eller at hænge den. Når du begynder at spise den, varer den cirka en måned. Det er bedst at skære fra den ofte for at forhindre at den tørrer ud. Et godt trick er at gemme det første store stykke hud, du skærer fra den, og bruge det til at dække den.

Skal Jamon nedkøles?

Jamones behøver ikke køling. Udbenede Jamones og skivede Jamon opbevares bedst i køleskabet, efter du åbner dem.

Hvordan vælger jeg en Jamon?

Se vores guide Alt om Jamon!

Er Jamon svært at skære?

At skære en Jamon tager lidt øvelse! Men det er sjovt at træne. Du har brug for en Jamonstativ og en lang fleksibel Jamon eller fileteringskniv. Brug en skarp savtakket kniv til at skære igennem huden (hvilket vil sløve jamonkniven). Hvis du bruger den gratise kniv, som vi inkluderer med vores Jamonstativ, skal du skærpe den ofte (eller måske overveje at investere i en bedre kniv). Målet er at skære skiver så tynde, at de er gennemsigtige. Vær ikke bange for lidt hvidt fedt på dine skiver, det vil forbedre smagen. Kassér gult fedt. Vi foreslå at se et par Youtube-videoer om det.

Udbenet Jamon
kan skæres i hånden med en meget skarp kniv, men det gøres bedst på en skiver. Vi har set, at en venlig lokal delikatesseforretning ofte skiver den for dig for nogen kroner, nogen skiver eller et smil.

Hvor meget Jamon har jeg brug for?

De fleste bagben-Jamones vejer mellem 7 og 8kg. Hvis den er korrekt skåret, vil halvdelen af det blive velsmagende Jamon (resten er hud, fedt og ben). Hvis du serverer skinke som Tapa eller forret, er 50g pr. person en god regel (selvom folk spiser meget mere, hvis de overlades til deres egne ønsker, en god Jamón er meget vanedannende). For en hovedret er 100g pr. person bedre.

En skulderjamon (forben eller paleta på spansk) vejer normalt mellem 4 og 5 kg og indeholder lidt mere fedt end en hel skinke – vil give omkring 40% velsmagende skinke af vægt.

Hvordan returnere jeg min Jamon?

Vi vil have, at vores kunder er tilfredse. Hvis din ordre ikke lever op til dine forventninger, må du kontakte os inden for 14 dage. E-mail os på info@spanskskinke.dk eller ring til os på 36 996 55 19. Vi skal nok fikse problemet.

Hvis du bestiller og ombestemmer dig, før vi sender, refunderer vi med glæde din ordre minus de 3%, som vores kreditkortbehandler opkræver.

Sender du Jamon til USA?

Hvis du vil sende Jamon Iberico til USA, bedes du at bruge vores amerikanske site, https://hamlovers.com.

Om firmaet SpanskSkinke

SpanskSkinke.dk ejes og er ledet af Ibericsa SL, P.I. Catex Moli, 08640 Olesa de Montserrat, Spain.